Driedaagse cursus Method of Levels zomer 2020

Bunnik, 22 & 23 juni + 14 september 2020

Deze cursus gaat door met minder deelnemers (max 12) vanwege de corona-maatregelen. We richten de zaal en de oefeningen zo in dat er (indien dit nog advies is van de rijksoverheid) afstand gehouden kan worden. Er geldt een aangepaste regeling voorkosteloos afmelden ivm ziekte(verschijnselen).

Beschrijving

Deze intensieve cursus bestaat uit zelfstudie van praktische cursusliteratuur voorafgaand aan de cursus; twee aaneensluitende cursusdagen met heel veel oefenen en een terugkomdag waarin de eigen ervaring met MOL in intervisie en supervisie wordt besproken. Deel van de cursus is de mogelijkheid tot een eenmalige supervisie-sessie na afloop van de cursus om praktijkvragen te bespreken.

We gebruiken veel praktijkopdrachten om de MOL te leren gebruiken bij cliënten en werken veel in tweetallen waarin de eigen innerlijke conflicten doel zijn van de MOL gesprekken. Naast deze praktijkopdrachten zijn er oefeningen en besprekingen gericht op het begrijpen van de theorie en de principes van de MOL.

De cursus Method of Levels heeft me zeer geïnspireerd. Ik ben verrast door de veranderingen die ik opmerkte in mezelf en in de gesprekken met mijn patiënten.

Programma

  • Programma elke dag: start 10.00 uur, lunchpauze: 12.30-13.30 uur en afsluiting om 16.30 uur.
  • Dag 1 begint met een kennismaking en plenair oefenen met MOL vragen om het in de vingers te krijgen.
  • Op dag 1 of dag 2 is er ruimte voor een meer uitgebreide demonstratie van de MOL door Ger Schurink met een vrijwilliger van de cursisten.
  • Op alle cursusdagen wordt er geoefend in tweetallen met een eigen thema.
  • De PCT, de theorie achter de MOL, krijgt aandacht door het interactief bespreken van controle, conflict en reorganisatie.
  • Op dag 2 en dag 3 is aandacht voor het toepassen van MOL in de eigen praktijk.

Voor wie?

De MOL cursus is bedoeld voor iedereen die professioneel helpende gesprekken voert.

Aantal deelnemers

20

Docent(en)

Ger Schurink, Eva de Hullu

Kosten

€410 inclusief lunch

Inschrijving

Aanmeldingsformulier