Mark Rutte, red de GGZ!

Mark de Geniale Vergeter

Mark Rutte blijkt keer op keer dé geniale vergeter te zijn. Vooral van dingen die hem in problemen zouden brengen wanneer hij ze wel had onthouden. Aan deze ‘vergeetvaardigheid’ kunnen we héél véél hebben in de GGZ! Dingen die zich aan je opdringen en die je liever zou willen vergeten, zijn de basis van heel veel psychisch klachten. We noemen die opdringende zaken irrationele gedachten, herbelevingen, piekergedachten, hallucinaties, dwanggedachten, intrusies en waanvoorstellingen.

Mark’s Missing Memory Method

Om de enorme kosten, wachttijden, werklast en andere ellende in de GGZ aan te pakken moet Mark Rutte, onze Nationale Vergeetspecialist, per direct aan slag. Vooral de tienduizenden patiënten met een PTSS kan hij enorm helpen bij het aanleren van het selectief vergeten van zeer pijnlijke herinneringen. Zijn je traumatische herinneringen een hel? Met Mark’s hulp verdwijnen ze snel! Mark’s Missing Memory Method (MMMM), effectieve hulp bij het vergeten van psychisch leed; iets waar onze premier echt trots op kan zijn!

Nationale Vergeetspecialist

De Kracht van Herhaling

Mark Rutte’s veel gebruikte redmiddel is de kracht van de herhaling. Deze techniek is geïnspireerd op het werk de Franse psycholoog Emile Coué (1857-1926) en onze eigen Emile Ratelband. Zeg een keer of twintig achter elkaar een van de volgende zinnen of je eigen variant: ‘Ik heb hier geen herinnering aan’, ‘Zover reikt mijn geheugen niet’ of ‘Het zit echt niet in mijn geheugen’. Als patiënten dit dagelijks enkele keren doen dan zal het hun onderbewuste zo sterk beïnvloeden dat het een waarheid voor ze wordt. Het werkt: onze premier en politici van de regeringsfracties zijn het levende voorbeeld! Bonnetjes, memo’s? En: Ik was begin 2006 aanwezig in de datsja van Vladimir Poetin.

Keep It Stupid Simple (KISS)

Mark heeft nog véél meer in huis. Zijn superieure vaardigheden om iets supersimpel uit te leggen kunnen we in de GGZ enorm goed gebruiken. Veel patiënten hebben een geringe taalbeheersing. Voor hen is het een verademing om aangesproken te worden in één- of tweelettergrepige woorden en korte zinnen met hooguit vijf woorden, zoals in veel VVD-teksten gebruikelijk is. Dat maakt die ingewikkelde psycho-educatie overbodig. Voor hem is een grote rol weggelegd als docent in alle therapieopleidingen. Zijn talent om vervelende ingewikkelde problemen klein te houden is verbluffend. Dat moeten per direct alle therapeuten verplicht als nascholing leren. Gewoon. Doen!

Simpel en klein

Mensen willen gezien en gehoord worden

Als mensen hulp zoeken dan vinden ze het fijn om als een gelijkwaardig persoon bejegend te worden. Ze waarderen het als ze gezien en gehoord worden; dat hun verhaal, mening en ervaring er toe doet. Wil je op een eerlijke, transparante, persoonlijke en respectvolle manier hulp bieden? Kijk dan op methodoflevels.nl.